Ερωτήματα - Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 - 17.00

 

Υποβολή Ερωτημάτων από  γονείς - μαθητές. Θα απαντηθούν στην Ημερίδα Διαδικτυακής Ενημέρωσης.


 

καλησπέρα σας!

Θα θέλαμε να διευκρινιστούν τα εξής: 

α)  Με ποια κριτήρια θα επιλέξει ο απόφοιτος της Γ' Γυμνασίου σε ποιο  σχολείο θα πάει αν δεν ξέρει ακόμη τι θέλει να κάνει ή τι να σπουδάσει;

β) Πως μπορεί να βοηθηθεί για να καταλάβει τι του αρέσει; 

γ)Εν τέλει, όταν το παιδί δεν έχει μάθει να διαβάζει συστηματικά και με πρόγραμμα, από ποιο σχολείο έχει περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει μετά το Λύκειο για να αποκτήσει ένα εφόδιο; Από το Γενικό που είναι δυσκολότερο το επίπεδο των εξετάσεων αλλά περισσότερες οι θέσεις ή από το Επαγγελματικό που ναι μεν είναι ευκολότερες οι εξετάσεις αλλά οι θέσεις πολύ λιγότερες; 

ευχαριστούμε θερμά για την δυνατότητα των ερωτήσεων που μας παρέχετε.

1. Ποια ειναι η διαφορά Πρότυπου ΕΠΑΛ με το ΕΠΑΛ.?  Μαθηματα, δυσκολία, γνώσεις, δράσεις και προετοιμασία για Πανελληνιες. Αξιζει  ή ειναι παρόμοια?                                       

 2. Από οσο γνωρίζω υπαρχει ενα Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Επανομή. Παιδιά από αλλες περιοχές, όπως π.χ. Συκιές με τι τροπο μπορούν να πάνε? Υπαρχει αποκλειστικό λεωφορείο, οπως π.χ. στο Μουσικό Σχολείο, που αναλαμβάνει τη μετάβαση των πσιδιών? Ή μεσω της Νομαρχίας ισως χορηγείται ταξί?       

3. Πως μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο λυκειο για ενα παιδί με Δυσλεξία και δυσκολία στην εκφραση λόγου, που δίνει προφορικές εξετάσεις? Που ειναι μεν μαθητής του 18 και 18.8 αλλά με πολύ διάβασμα και κόπο και ψυχολογική κούραση.. Εννοείται εχουμε πάει σε Σχολικό Επαγγελμαυικό Προσανατολισμό. Το ποιο σχολείο θα επιλέξει όμως, νομιζω ότι είναι περισσότερο στην αρμοδιότητα ενός εκπσιδευτικού.   

4.. Απο το ΓΕΛ  μπορεί κάποιος να μεταβεί στην Β τάξη του ΕΠΑΛ, απο το ΕΠΑΛ μπορεί αντιστοιχα να μεταβεί στη Β τάξη του ΓΕΛ ?                                                                                           

5. Μια προσωπική ερώτηση που αφορά την κυρία Νικολαΐδου. Του χρόνου σε ποιο σχολείο θα είναι διευθύντρια? Εχω ακούσει τα καλύτερα! Θερμά συγχαρητήρια για το έργο που κάνει.

Συγχαρητήρια επίσης, στην Περιφερεια για την τόσο χρήσιμη ημερίδα που διοργανώνει και που δίνεται η δυνατότητα να κανουμε ερωτήσεις και να το παρακολουθησουμε οποτε μπορούμε μεσω youtube.                                             

  Ευχαριστώ πολύ                                                

Πώς πρέπει να σκεφτεί ένας μαθητής της Α Λυκείου σε σχέση με την κατεύθυνση που θα επιλέξει; Να διαλέξει επάγγελμα ή μαθήματα στα οποία είναι καλός και μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα;